Sa protesta u Beogradu Foto: MUP Srbije
Srbija

MUP: Potraga za muškarcem koji je nosio vešala na protestu

Izvor: 
021 Ned, 03/02/2019 - 18:34

Policija u Beogradu, u saradnji sa nadležnim, Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, preduzima sve mere i radnje na identifikaciji muškarca sa fotografije koji je juče na javnom skupu nosio vešala, saopštio je MUP.
Kako navode u saopštenju, mole se građani da "ukoliko prepoznaju navedeno lice sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njemu, o tome obaveste policijske službenike Policijske uprave za grad Beograd na 011/279-7685 ili 011/192".
 

Policija i nadležno tužilaštvo će raspisati potragu za osobom koja je na građanskom protestu u subotu uveče u Beogradu, nosila vešala, saopštio je prethodno ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da nije dozvoljeno nositi vešala, i "na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje".
 
"To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji", poručio je on. Podsetio je i da policija dosad nije intervenisala protiv "onih koji su izražavali različite stavove", ali da je poslednji događaj nešto što se ne sme dozvoliti.
 
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da je još sinoć osudio incident sa vešalima koja su se pojavila na protestu u Beogradu, a za koja, kako je rekao, veruje da su namerna provokacija.
 
 

Sa protesta u Beogradu
Foto: MUP Srbije
03.jpg

 
MarketingNajnovije vesti