Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

PANČEVO: “Petrohemija” ulaže 24 miliona evra u investicione projekte – najviše u “Etilen”

Pančevo, Pon, 10/12/2018 - 09:54
Vladimir Đoković


Zaposleni u Petrohemiji, preko fabričkog biltena, obavešteni su da će “HIP-Petrohemija" naredne godine uložiti oko 24 miliona evra sopstvenih sredstava u investicione projekte, koji će imati pozitivan efekat na ukupno poslovanje”. Kako se navodi u internom glasilu – Informatoru – “jedna od ključnih investicija biće usmerena na realizaciju Programa modernizacije fabrike Etilen. “

- Najznačajnije  i  strateški  važne  investicije  u  najvećoj  petrohemijskoj  fabrici  “Etilen”  imaju  za  cilj  dostizanje nivoa bezbednosti rada i kontinuiteta proizvodnog procesa. Pred operativnom realizacijom su projekti: -  prva faza reinstrumentacije fabrike Etilen -  zamena upravljačkog sistema turbine kompresora R1, R2 i R3 -  adaptacija komandne sobe i kabinet sale -  ugradnja industrijskog video nadzora, navodi se.

Operativne aktivnosti u fabrici Etilen počele su 3. decembra a kako se objašnjava do sada je poručeno 83 odsto nove opreme koja će biti ugrađena u skladu sa zahtevima projekata. Kraj svih aktivnosti na ovom poslu očekuje se aprila 2020. godine. Najkompleksniji zahvati biće urađeni ipak tokom remonta koji je planiran za mart i april 2019. godine. Tada bi trebalo da bude završeno 94 odsto programa modernizacije “Etilena”.
MarketingNajnovije vesti