Sednica UO Naleda u Pančevu Foto: Vladimir Đoković
Ekonomija

Pančevo, 4. po investicijama u Vojvodini, ugostilo Upravni odbor NALED-a -

Pančevo, Čet, 22/11/2018 - 14:54
Vladimir Đoković


Nacionalna asocijacija za lokalne ekonomski razvoj (NALED) održala je danas sednicu Upravnog odbora u Pančevu. Bila je to prilika da se pre sednice obrate javnosti gradonačelnik Pančeva i član upravnog odbora NALED-a Saša Pavlov i direktor “Apatinske pivare” istovremeno i predsednik upravnog odbora NALED-a Vladimir Novaković.

Pavlov je priliku iskoristio da podseti da je Pančevo nosilac BFC (biznis frendli certifikata)  koji izdaje NALED  od 2015. godine što pokazuje da je sredina koja je posvećena razvoju biznisa i privlačenju investicija i investitora. Odnosno da smo grad sa povoljnim poslovnim okruženjem.

- Verovatno zbog toga Pančevo ima zadovoljstvo da ima svoje mesto u upravnom odboru ovakve organizacije. I drago mi je da smo u prilici da na taj način pokažemo pozitivne primere onoga što smo uradili. Ali i da možda od nekoga ko je uradio bolje i više uradio uzmemo svojevrsni nouhau, istakao je Pavlov.

Zadooljstvo radnom posetom Pančevu izrazio je Novaković. I to ne samo zbog toga što je predstavnik Pančeva u Upravnom odboru NALED-a nego i zato što je Pančevo jedna od najuspešnijih sredina u smislu obezbeđivanja uslova za razvoj.

- Pančevo je jedno od najuspešnijih, od 45 lokalnih samouprava u Vojvodini Pančevo je treće po transparentnosti taksi i davanja koje je privreda u obavezi da plaća. Tome doprinosi i da je Pančevo  na četvrtom mestu u Vojvodini po privlačenju stranih i domaćih investicija. Što više investicija to više posla, što više posla to bolji standard, i razvijenija lokalna samouprava. U izdavanju građevinskih dozvola Pančevo je  visokom 20 mestu u Srbiji. To sve govori da se  visoki strateški ciljevi koji je NALED stavljao pred članostvo realizuju u Pančevu, konstatovao je Novaković.

Tokom sledeće godine biće sproveden proces recertifikacije Pančeva a očekuje se da BFC sertifikat koji izdaje NALED bude potvrđen.
MarketingNajnovije vesti