Foto: Marija Vukoslavčević
Društvo

Prvo mesto za prvi ansambl Doma kulture Banatskog Novog Sela u Rumuniji

Izvor: 
Gordana Lazar Ned, 07/07/2019 - 12:21

Na internacionalnom festivalu folklornih ansambala u Banji Herkulane u Rumuniji, odžanom početkom jula, prvi ansambl Doma kulture "3. oktobar" iz Banatskog Novog Sela osvojio je prvo mesto festivala.

Umetnički rukovodilac folklornih ansambala Marija Vukoslavčević kaže - Na festivalu koji je trajao nedelju dana nasi članovi su se predstavili sa igrama Leskovca, Crne Trave i Bora, kao i nekoliko orkestarskih numera i pevačkim nastupom naše Kristine Mik. Na jesen planiramo odlazak za Beč i Prag, a ova turneja ozvaničila je kraj uspešne sezone našeg Doma kulture. 

kud.bns.00.jpg

 

Da se podsetimo, prvi ansambl osvojio je i srebrno odličje na Pokrajinskom festivalu u Rumi, a dečiji ansambl osvojio je zlatno odličje na Muzičkom festivalu dece Vojvodine. Zbog čega još ovu sezonu smatraju uspešnom, objasnila je Marija Vukoslavčević: 

Boravili smo u Trstu, Kraljevu, Bosanskoj Gradiški, a ugostili smo ansamble iz Bosne, Vršca, Beške na našim koncertima u Hali sportova koje održavamo svake godine. Organizovali smo "Susret prijatelja", koji je okupio preko 200 folkloraša. Gostovali smo nekoliko puta na televizijskim snimanjima, obogatili repertoar sa 6 novih koreografija, obnavljamo fundus kostima, uzimamo učešća na mnogobrojnim manifestacijama i koncertima u zemlji i inostranstvu, a muzičku podršku za sve nastupe i gostovanja imamo od Narodnog orkestra Banatskog Novog Sela. Od ove godine prvi put oformljena je nova grupa rekreativaca koja broji oko 40 članova, a oformljena je i ženska pevačka grupa.

 

kud.bns.3.jpg

kud.bns.5834_7.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti