Društvo

PANČEVO: Seoska javno-komunalna preduzeća će se pripojiti gradskim. Većnik kaže da neće biti otkaza

Izvor: 
Dragan Vukašinović Sre, 03/07/2019 - 14:41

Članovi Gradskog veća podržali su inicijativu Milenka Čučkovića, većnika zaduženog za komunalne delatnosti da se osam seoskih javnokomunalnih preduzeća pripoje gradskim komunalnim firmama „Zelenilu“, „Higijeni“ i „Vodovodu i kanalizaciji".

Predlagač je rekao da je cilj da se stanovnicima sela pruže kvalitetnije komunalne usluge, kao i da se ova oblast uskladi sa Zakonom o komunalnim delatnostima. Čučković je naglasio kako niko od zaposlenih u seoskim JKP-ovima neće dobiti otkaz nakon ove promene, već će nastaviti da rade dosadašnje poslove, ali kao radnici gradskih komunalnih preduzeča.

To što će ubuduće „Higijena odnositi smeće iz pančevačkih sela na Regionalnu deponiju znači da će lokalna smetlišta biti ugašena, ali nije jasno kada bi ti moglo da se dogodi.

Čučković nije mogao precizno odgovori na pitanje da li će „Higijena“ imati dovoljno kamiona za ovaj posao. On je rekao da će to pitanje „biti na određeni način u hodu rešavano“. Naime, računa se da će od pokretanje inicijative do njene relazacije biti dovoljno vremena da se nabave neophodni autosmećari i druga potrebna mehanizacija.
MarketingNajnovije vesti